Projecte de rehabilitació

Projecte de rehabilitació

El projecte parteix de la idea de reconnectar Alcoi amb el seu passat industrial, la seua arquitectura modernista i el seu entorn natural. La proposta posa en valor el patrimoni arquitectònic des d'una lectura moderna i actual, reinterpretant l’arquitectura del conjunt de manera que impulse els nous models econòmics que la ciutat necessita.

El projecte de rehabilitació serà dirigit per l’arquitecte Ramon Esteve en col·laboració amb Vicente Manuel Vidal, Ivo Vidal, Ciro Vidal, Isaac Montava i Carlos Sanjuán.

Nous plantejaments funcionals

  • Centre de desenvolupament tecnològic

La zona tecnològica busca ser dinamitzadora de propostes innovadores i servir a la ciutat com a facilitador de tot tipus de projectes. El seu passat innovador es posa en valor i dóna suport al futur. Inclou oficines, coworking i càpsules tecnològiques. En aquest espai s’ubicarà el Districte Digital, així com els projectes d’investigació i desenvolupament tecnològic liderats pel Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

El conjunt potencia la tradició gastronòmica d’Alcoi donant cabuda a un restaurant en una de les naus.

  • Centre Desenvolupament Turístic d’Interior

Per la seua banda, el Centre de Turisme Interior és un espai destinat a l'execució d’altres activitats relacionades amb el turisme de la zona, principalment de formació gastronòmica.

  • Centre sociocultural i educatiu.

L’espai s’adapta a naus de grans dimensions, donant resposta a les necessitats dels veïns amb usos com a auditori, aula de música, centre cultural, sales polivalents, espai de recerca de noves tecnologies, espai museogràfic, biblioteca i cicles formatius.

  • Jardí Públic. Connector del conjunt

Es genera en una mateixa cota un gran jardí públic amb elements modernistes inspirats en la música, que uneix i teixeix tot el conjunt generant un tresor que amaga, igual que una melodia, una curiosa selecció de cromatismes, textures i sensacions. Aquest espai reforça la relació directa dels seus ciutadans amb la serra en introduir en la seua vegetació elements propis dels parcs naturals que envolten la ciutat.

Connexió entre jardins
Jardí de l'Espai d'Esdeveniments
Hivernacle entrada a Sales Polivalents
Espai museogràfic / Auditori

Concurs de projectes